Unul dintre cele mai evidente avantaje ale cazanelor pe biomasă este că obținem căldură la un cost redus și, în plus, reducem emisiile de CO2. Trebuie remarcat faptul că întreținerea sa este foarte simplă, astfel încât orice utilizator o poate face.

 

Cazanele pe biomasă, datorită caracteristicilor combustibilului utilizat, generează cenușă și murdărie în interior, care trebuie curățate în mod regulat, astfel încât să nu afecteze cazanul sau să-i reducă performanța - un cazan curat consumă întotdeauna combustibilul mai eficient.

 

Să vedem ce operațiuni de întreținere necesită un cazan pe biomasă și cine ar trebui să îl efectueze.


 

De ce să alegeți biomasa ca opțiune?

Biomasa, spre deosebire de combustibilii fosili, este o sursă de energie regenerabilă, deoarece originea sa este materialul organic de origine vegetală care poate fi valorificat.

Prețul combustibililor din biomasă din industrie depinde de costul deșeurilor generate în procesele industriale legate de lemn sau agricultură. Pe de altă parte, biomasa forestieră este abundentă în unele zone și chiar gratuită, fiind consumată sub formă de bușteni de lemn de foc.

În acest fel, prețul combustibilului se dovedește a fi mai stabil și nu este supus fluctuațiilor semnificative ale prețurilor energiei de tip fosil.


Modificările reglementărilor care au fost puse în aplicare de diferitele administrații publice ale diferitelor țări în ceea ce privește aerul condiționat au promovat îmbunătățirea eficienței energetice, reducerea emisiilor poluante și trecerea către utilizarea noilor tehnologii care utilizează surse de energie regenerabile pentru a opera.

Strategia DOMUSA TEKNIK, în ceea ce privește reducerea emisiilor poluante și îmbunătățirea eficienței energetice a produselor sale, permite să ofere pe piață produse avansate tehnologic care îndeplinesc toate cerințele de mediu cerute.